Bloc d'expressió personal sobre situacions quotidianes en la vida d'un toranes


dimecres, 15 de novembre del 2023

Ja tenim data per la independència de Catalunya

Avui, i sense voler-ho directament, s'ens ha fet saber, sense data concreta, quan serà la independència de Catalunya. 

Amb la postura de Junts per Catalunya i ERC de pactar amb el PSOE la governabilitat de l'estat espanyol a canvi de certes coses, però deixant a banda el dret a l'autodeterminació ens han deixat clar que han tornat fins hi tot verbalment al marc constitucional del 78. 

Es d'entendre. La supervivencia politica d'ERC, Carles de Puigdemont, i Junts per Catalunya passava per arribar a un pacte si, o si, amb el PSOE. Per sort per ells, el PSOE i Pedro Sanchez necessitaven exactament el mateix per poder seguir vius i per tant, per molt lluny que semblin, sabien que havien de pactar encara que baixes Jesucrist. 

Aquesta és la seva realitat, i molta gent propera a ells que segurament tenen interessos en que aquests partits continuin gobernant ho deuen veure coherent, però i a la resta de votants de Junts i ERC ???

 Com es que es diuen independentistes i voten partits que no ho porten a terme quan negocien ? 

Conclusió ? 

Aixi com es va arribar al 1-O despres d'una mobilització social impressionant, originada perque la gran majoria de societat catalana va veure clar que estant dins l'estat espanyol no s'arribaria mai enlloc, Catalunya es fara independent quan la gran part de votants dels partits que avui dia han pactat amb l'estat espanyol vegin que no aconseguiran res amb aquests partits i busquin una altra via. Parlamentaria, o no. 

Aquest serà el moment clau. 

Ho veurem ? O ens passara com aquells avis i avies que l'1-O et deien que estaven il•lussionats amb el moment historic i ja ens han deixat? 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada