Bloc d'expressió personal sobre situacions quotidianes en la vida d'un toranes


dimarts, 25 de març del 2014

Desobediència energètica, l’ insubmissió del segle XXI


Les lleis que esta aprovant, i preveu aprovar, el Govern espanyol en matèria energètica són força preocupants. 
Avui mateix la comissió europea ha donat un avis al govern d’aquest país.

La política energètica del govern del PP esta anant justament en direcció contraria al de la lògica humana, ja que com es ven sabut les fonts d’energia tradicionals s’estan exhaurint i l’única via, ens agradi, o no, comença a passar per les energies renovables, l’estalvi energètic i la cogeneració.

A part de la lògica humana, que en aquest sistema capitalista tampoc vol dir gaire res, també va en direcció contraria a les politiques energètiques que es porten a terme a d’altres països europeus, on aposten decididament per un altre model. 
Un model que en el cas d’Alemanya passa per voler tancar les centrals nuclears. En altres països, com Holanda, on la radiació solar és molt menor a la que hi ha a la península ibèrica, les administracions donen facilitats als habitants per poder instal·lar plaques solars pel seu autoconsum.

Mapa de radiació solar europeu ( kwh/m2 )


 A part d’aquests dos punts mencionats, que podríem concloure que no es troben dins l’estat espanyol, també va encontra de certes lleis/mocions aprovades per poders democràtics com són:  

Directiva Europea 2010/31, que obliga a tenir un consum quasi cero a tots els edificis de nova construcció públics a partir del 1 de gener de 2018 i als privats a partir del  20 de gener de 2020.

Programa PAES: Aprovat per molts ajuntaments ( entre ells Torà ) i que preveu reduir el 20% de les emissions de CO₂ en el seu municipi abans del 2020.
 Llistat de municipis de la província de Barcelona adherits: http://www.diba.cat/documents/471041/e7a41fed-7f4a-4143-9fa8-3e884eb57262

Sinó és mitjançant energies renovables veig impossible poder assolir aquests objectius.

Vist lo anteriorment exposat, només em queda especular que darrera de tot plegat hi hagi un pla maquiavèl·lic, ( al estil banca ), i que el govern esta buscant que totes les plantes d’energia renovable siguin deficitàries per què certs poders econòmics ( els de sempre )  les acabin comprant a 4 duros, per d’aquí uns anys tornar a fomentar i primar-les, fent així engreixar els porcs de sempre altra vegada.

Planta de biogas de Som Energia inaugurada aquest mes a Lleida

Per aquest motiu, crec que no erro gaire, si asseguro que igual que al segle XX l’insubmissió al servei militar faria que algun dia desaparegués la mili, aquesta insubmissió al segle XXI serà al model energètic actual i algun dia guanyarà el sentit comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada